Taxateur Utrecht helpt je graag

Wanneer je je hypotheek gaat aanpassen, verhogen of zelfs een nieuwe wilt afsluiten, dan heb je altijd een taxatie nodig. Ook bij het kopen van een huis helpt Taxateur Utrecht je graag hierbij! Ze bepalen de objectieve waarde van je woning. Vooral bij het kopen van een woning eist de hypotheekverstrekker meestal een goedgekeurd taxatierapport. Hierin staat een samenvatting en de waardebepaling van je woning. Dit geeft de bank meer zekerheid wanneer een huis meteen verkocht moet worden. De marktwaarde wordt bepaald door een taxatie en hoeveel jij het als verkoper wilt verkopen. Tegenwoordig worden er steeds meer strengere regels opgelegd en eisen opgesteld aan taxateurs. Je moet verplichte jaarlijkse bijscholingen en permanente educaties volgen. Dus als je dromen hebt om een taxateur te worden, je wordt dit niet zomaar.

taxateur Utrecht

Verhuurde woning

Taxateur Utrecht taxeert ook je verhuurde woning in een NWWI rapport. Dit wordt gecontroleerd door het NWWI op kwaliteit. Dit is een onafhankelijk instituut dat het uitgebrachte taxatierapport goedkeurt. Ze willen dat ieder taxatie uniform is opgesteld volgens de richtlijnen. 

Dit rapport is gebaseerd op enkele zaken:

  • Actuele huurprijs
  • Markthuurwaarde
  • Huurprijs op basis van de huurpunten (=kwaliteit van de woning, uitgedrukt in punten)
  • Optimaliseren van de huidige huur
  • Onderhoudsstaat
  • Mogelijke leegwaarde
  • Netto aanvangsrendement
  • Lastenberekening

Weet je niet wat voor soort rapport je nodig hebt? Vraag het aan je financieel adviseur.

Huurpunten

De puntentelling lijkt simpel, maar dat is het niet. Het hebben van goede kennis en ervaring is belangrijk, daarom kan taxateur Utrecht je helpen. Het puntensysteem laat de kwaliteit van een huurwoning zien. Ieder onderdeel van de woning zoals de oppervlakte, voorzieningen in de woning en de WOZ-waarde krijgt punten. Je krijgt geen punten voor het toilet, de hal, kasten in de gang en de meterkast. Ook heb je aparte puntensystemen voor zelfstandige en onzelfstandige woningen. Bij elk aantal punten hoort een maximum huurprijs voor woningen die onder de liberalisatiegrens vallen. Ligt het boven de liberalisatiegrens? Dan valt de woning in de vrije sector. Deze grens bepaalt of je huurwoning valt onder de sociale huur of de vrije sector.