Met veel ervaring kan jij je waterontharder zelf maken!

Waterontharder zelf maken

Een waterontharder, een apparaat dat de laatste jaren steeds vaker gebruikt wordt in verschillende huishoudens. Dit komt omdat met een waterontharder al het kalk uit je water wordt gehaald, hierdoor gaat de levensduur van bijvoorbeeld kranen veel langer mee omdat er geen kalk in komt. Wanneer je handig bent met dit soort zaken dan kan je je eigen waterontharder zelf maken, dit is wel een heel karwei. Je moet bijvoorbeeld weten hoe groot je harscilinder moet zijn en hoeveel capaciteit je ervoor nodig hebt. En hiernaast moet er ook een passend ventiel bij zitten zodat je genoeg kalk eruit kan halen. Het is dus een hele klus en het wordt je aangeraden om dit alleen te doen wanneer je er echt ervaring mee hebt.

Laten plaatsen

In de meeste gevallen hebben mensen die ervaring met het maken van een waterontharder. En dit geldt in alle waarschijnlijkheid ook voor jou. Gelukkig hoeft je niet te gaan voor een waterontharder zelf maken, je kunt hem namelijk ook gewoon laten plaatsen door een bedrijf. Bij dit soort bedrijven werken namelijk mensen die hierin gespecialiseerd zijn en ze hebben in de meeste gevallen een waterontharder die zo geplaatst kan worden. Zo hoeft de waterontharder ook niet zelf gemaakt te worden.

Wat kost het?

Je zult je in alle waarschijnlijkheid afvragen hoeveel het kost om een waterontharder te laten plaatsen en hoeveel het kost voor een waterontharder zelf maken. Om hem zelf te maken is moeilijk om te zeggen. Maar wanneer je hem wilt laten plaatsen begint de meeste prijzen rond de duizend euro. Dit kan oplopen, maar als je gaat kijken naar hoeveel het eigenlijk kost valt het mee. Denk er bijvoorbeeld aan dat je hier bijna geen schoonmaakmiddelen voor nodig hebt en je in alle waarschijnlijkheid voor een hele lange tijd geen nieuwe kranen nodig hebt.