Ideeën voor een uniek familie etentje

familie etentje

Een lekker etentje met de hele familie is altijd ontzettend gezellig. Tijdens het eten hebben jullie eindelijk weer eens de kans en de tijd om met elkaar bij te kletsen over van alles en nog wat. Het kan na een tijdje echter enigszins saai worden om steeds maar weer hetzelfde te moeten eten tijdens een familie etentje. Daarom zijn hier een aantal leuke ideeën voor een uniek familie etentje.

familie etentje

Barbecue

Barbecueën is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens heel erg lekker. Aangezien het barbecueën altijd wel even duurt, hebben jij en je familie meteen uitgebreid de kans om bij te praten. Ook is er voor ieder wat wils als je gaat koken op de barbecue. Je hoeft er namelijk niet alleen maar vlees op te leggen, maar je kan hier bijvoorbeeld ook groenten op maken. Zelfs als je geen barbecue thuis hebt, kan je dit alsnog doen tijdens een familie etentje door een barbecue te huren. Op deze manier heb je ook niet het hele jaar een barbecue ergens in de tuin staan, waardoor je ruimte bespaart. Als je dus weer eens iets anders wilt tijdens het volgende familie etentje, ga dan gezellig samen barbecueën.

Gourmetten

Hoewel deze optie wel eens vaker wordt gedaan, is het toch weer heel anders dan gewoon koken voor de familie en is dit natuurlijk een heel stuk leuker. Als je een gezellige avond met de familie wilt hebben, is gourmetten ook een hele goede optie. Hierbij hoef je alleen maar voldoende verschillende dingen in huis te halen en zo kan iedereen zelf kiezen wat hij of zij graag wil eten. Ook is het voordeel aan gourmetten dat er niet één iemand de hele avond bezig is met het eten klaarmaken, maar dat jullie dit allemaal tegelijkertijd doen. Zo blijft het tenminste voor iedereen gezellig.

Pizzaoven

Vrijwel iedereen vindt pizza lekker, maar het is nóg leuker om gewoon zelf pizza te maken! Als je graag lekkere pizza’s wilt eten tijdens je familie etentje, kan je het beste een pizzaoven huren. Met deze pizzaoven zijn alle pizza’s namelijk ontzettend snel klaar en hoef je ook niet zo lang te wachten op je eten. Voor dit idee hoef je alleen maar de pizzabodems en het beleg te kopen en zo kan iedereen zijn of haar eigen pizza maken. Door een pizzaoven te huren en hier de hele avond samen pizza’s mee te maken, heb je gegarandeerd een uniek familie etentje.

Fonduen

Een kaasfondue is natuurlijk heel lekker, maar wist je dat je ook gewoon kunt fonduen? Hiervoor kan je een fonduepan halen, waar je vervolgens olie in doet. Jij en je familie hoeven alleen maar het eten op de bijgeleverde stokjes te prikken en in de hete olie te zetten voor een paar minuten, voordat het klaar is. Dit lijkt een beetje op gourmetten, maar hier bak je het eten in olie in plaats van op een pannetje en het is minstens net zo leuk als gourmetten! Voor een uniek familie etentje kan je dus ook gezellig met z’n allen gaan fonduen!